Elektriautosid saab kohtuvaidlustele vaatamata edasi laadida (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELMO kiirlaadimispunkt.
ELMO kiirlaadimispunkt. Foto: Ants Liigus

Sihtasutus KredEx pikendas kohtuvaidluste tõttu elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku ELMO haldamislepingut senise partneri ABBga ning seega saab autosid laadida ka pärast 1. septembrit, mil see niigi juba pikendatud leping esialgu lõppema pidi.

«Erinevalt viimasel nädalal meedias levinud spekulatsioonidest töötab ELMO elektriautode kiirlaadimistaristu edasi ka pärast 1. septembrit. ELMO laadimistaristu jääb avatuks ning autosid saab laadida samadel tingimustel nagu seni,» kinnitas KredEx oma tänaõhtuses teadaandes.

KredEx teavitab kõiki kiirlaadimistaristu kliente ka otse, hiljemalt 31. augustil, et teenuse osutamine jätkub tõrketa ning samadel tingimustel, mis senini.

Kohtuvaidlused ELMO haldamise üle said alguse pärast seda, kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium oli kuulutanud enampakkumise võitjaks mitte suurima pakkumise teinud Luku-Experdi, vaid riigiettevõtte Elektrilevi. Hindamiskomisjoni arvamusel ei suutnud Luku-Expert juriidiliselt siduvalt tõendada teenuse katkematut jätkumist ning seega eemaldati ettevõte konkursilt.

Kuna Luku-Expert ei jäänud pakkumiste tulemustega rahule, pöördus ta halduskohtusse MKMi otsuse tühistamiseks ning esialgse õiguskaitsena MKMi vastava käskkirja kehtivuse peatamiseks.

Tallinna Halduskohus rahuldas 15. augusti määrusega Luku-Experdi esialgse õiguskaitse taotluse ja peatas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo 13. augusti käskkirja kehtivuse 30 päevaks.

MKM ja KredEx esitasid küll 17.augustil määruskaebuse, ent Tallinna Ringkonnakohus jättis selle rahuldamata. Seega ei ole kuni 13. septembrini MKMil ja selle all tegutseval KredExil õigust sõlmida Elektrileviga  lepingut ELMO kiirlaadimistaristu võõrandamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles