Kõlvart: Märt Sults võib rääkida, mida tahab

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults.
Märt Sults. Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti kinnitusel ei ole linnal õigust kontrollida, milliste sõnavõttudega  linnavolinik,volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni aseesimees ja Kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults meedias esineb. Sultsi ametialase tegevusega on linn rahul.


Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige esitas Kõlvartile arupärimise, milles soovib hinnangut väljaütlemistele Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) direktori Hendrik Aguri kohta. Nii näiteks ütles Sults 14. septembril TV3 uudistele, et Agur on surmanuhtluse vääriline. Põhjuseks asjaolu, et Agur olevat kutsunud üht Kunstigümnaasiumi õpetajat tööle GAGi.

Peale selle esitas Sults volikogus eelnõu, mis annab linnavalitsusele ülesande «GAGis administratiivkorras finantskontrolli korraldamiseks ja rikkumiste esinemise korral korraldada ühe kuu jooksul konkurss leidmaks GAGile uus ja väärikas direktor».

«Kas selline ebaadekvaatne käitumine on kohane ühele pealinna kooli direktorile ja kas linnavalitsus peab vajalikuks antud küsimuses midagi ette võtta?» küsib Entson Kõlvartilt oma arupärimises.

«Tallinna linnavalitsusel kui täitevorganil ei ole võimalik anda hinnanguid kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse kohaselt linnavolikogusse valituks osutunud isikute kohta, sealhulgas ka nende tegevuse ja eneseväljenduse kohta. Koolijuhile, härra Märt Sultsile ei ole tema ametialase tegevusega seoses haridusametil etteheiteid,» vastas Kõlvart.

Sults ja Kõlvart on Keskerakonna liikmed. Agur ja Entson kuuluvad IRLi ridadesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles