Hispaania rakett õhuturvet ei rikkunud (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tseremoonia ajal seisid kõrvuti Prantsuse õhuväe Mirage 2000-5F ja nende Saksa kolleegide Eurofighter.
Tseremoonia ajal seisid kõrvuti Prantsuse õhuväe Mirage 2000-5F ja nende Saksa kolleegide Eurofighter. Foto: Eero Vabamägi

Kõigepealt «La Marseillaise», siis «Deutschlandlied» ja salmi jagu Eesti hümni kaitseväe orkestri esituses andsid eilsele vahetusele Ämarilt tehtavas õhuturbes ülipiduliku noodi, olgugi et üritust peeti eri suuruses liitlaslippude ja kahe hävitajaga kaunistatud angaaris ning publik istus klapptoolidel.

See, et tänavu toimub Venemaa suurõppus Vostoki nime all nende Aasia poolel, ei tähenda õhuväe ülema kolonel Riivo Valge kinnitusel, et idanaabri lennukeid Läänemere kohal harva näeks. «Standardpatrulltegevuses järeleandmisi ei tehta,» märkis ta.

«Kuid tõepoolest, arvud, mille Vene kaitseministeerium välja ütles – üle tuhande lennuvahendi ja 300 000 sõdurit maastikul –, näitavad, et nüüd on kattevari langenud,» lausus ta. «Kui veel Zapadi ajal tehti nägu, et on 12 000 sõduri üritus ühes väikeses metsatukas Valgevenes, siis nüüd näeme, et sellega seotud õppuste ring ja jada on üsna massiivne.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles