Prokuratuur läheb Lusti vastu kohtusse (34)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lusti sõnul soovis ta ajakirjanikuna kaitsta inimesi, kes on ohvrid, kuid sellele vaatamata ähvardab teda kohus.
Katrin Lusti sõnul soovis ta ajakirjanikuna kaitsta inimesi, kes on ohvrid, kuid sellele vaatamata ähvardab teda kohus. Foto: Madis Sinivee

Postimehe andmetel esitab prokuratuur septembris kriminaalsüüdistuse TV3 saate «Kuuuurija» võttemeeskonnale eesotsas saatejuht Katrin Lustiga, keda kahtlustatakse kahel juhul eluruumi tungimises. Tegu oleks esimese korraga sel kümnendil, kui riik ajakirjanikud nende töö käigus tehtu eest kohtu alla annab.

Kuuuurija prokuratuuri silmis seadusega pahuksisse viinud juhtumid leidsid aset mullu augustis ja oktoobris.

Lust väidab, et ei lähe prokuratuuriga mingi hinna eest kokkuleppele ja kavatseb asja kohtusse jõudes end ise esindada. «Kui ma tõesti osutun siin kurjategijaks, siis ajakirjanduse tööpõld inimeste paljastamisel läheb ikka väga kitsaks,» põhjendab ta.

«Sisuliselt politseid ega Eesti riiki ei huvita praegu see, et kassid on uuesti müügis, aga neid huvitab see, et ma justkui oleks läinud ja kellegi ukse jalaga lahti löönud,» lisas Lust. Saatejuhi sõnul näeb ta kriminaalasjas prokuratuuri märguannet, et ta oma tegevust ajakirjanikuna koomale tõmbaks.

Asja juhtiv Põhja ringkonnaprokurör Natalja Lebed enne süüdistuse esitamist ametlikke kommentaare ei jaga. Postimehele teadaolevalt on aga tema nägemus Lusti ja Kuuuurija meeskonna tegevusest hoopis tõsisem. Kummal poolel on õigus, jaotab kahte leeri ka meediaeksperdid.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles