Rongiliiklus Tartu vaksalis taastub järk-järgult (1)

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rongiliikluse juhtimiskeskuse taastamine on lõpusirgel. Juba homsest sõidavad rongid taas põlengueelse graafiku alusel.
Tartu rongiliikluse juhtimiskeskuse taastamine on lõpusirgel. Juba homsest sõidavad rongid taas põlengueelse graafiku alusel. Foto: Margus Ansu

Kevadel kahjutules hävinud Eesti Raudtee Tartu vaksali juhtimiskeskuse taastamistööd on jõudnud sinnamaani, kus uuesti on kasutusele võetud kolm jaamateed. See tähendab, et homme taastub Tartus tavapärane reisirongide sõidugraafik.

Maikuus laastas tulekahju vaksali naabruses Lembitu tänaval asuvat juhtimiskeskust sedavõrd rängalt, et rongiliikluse juhtimine tuli suures osas üle viia käsitsi tööle ning see jättis oma jälje ka rongide liikumisgraafikusse. Nüüd on pärast pausi taas kasutusele võetud esimene ja neljas jaamatee ning see võimaldab rongiliikluse üle viia põlengueelsele sõidugraafikule. Kaubaveoks kasutatavate kõrvalteede juhtimissüsteemid, mis seni on taastamata, plaanitakse korda teha lähikuudel.

Sajad tuhanded eurod

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles