Sild: ma ei küsinud raha Reiljanile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine keskkonnaminister Villu Reiljan (keskel) ning tema kaaskohtualused vandeadvokaat Tarmo Sild (vasakul)ning ettevõtja Aivo Pärn (paremal).
Endine keskkonnaminister Villu Reiljan (keskel) ning tema kaaskohtualused vandeadvokaat Tarmo Sild (vasakul)ning ettevõtja Aivo Pärn (paremal). Foto: Artur Sadovski

Rävala pst 8 kinnistuga seotud kriminaalasja protsessil tunnistusi andnud advokaat Tarmo Sild väitis, et ei küsinud raha Villu Reiljani jaoks, vaid kasvanud õigusabikuludeks.


Ta ütles, et pole kunagi rääkinud Villu Reiljaniga rahadest, mida toonasele keskkonnaministrile või tema erakonnale Rahvaliidule hankida.

Samas ütles ta, et ei välista, et küsis ärimees Aivo Pärnalt miljon krooni, kuid lisas, et välistab selle, et küsis raha Villu Reiljanile või Arnold Rüütli presidendivalimiste kampaaniaks.

Sild olevat oma sõnul ühes vestluses ärimees Aivo Pärnaga rääkinud hoopis sellest, et kuna Rävala pst hoone müügiprotsess oli töömahukas, lootis ta saada hea töö eest 1,5 miljoni krooni jagu õigusabikulusid.

Teises vestluses, enne 2006. aasta presidendivalimisi oli ta tahtnud Pärnalt Arco Vara ja selle ühe omaniku, Hillar-Peeter Luitsalu kasuks poolteist kuni kolm miljonit krooni saada, seda selleks, et firma ei osaleks konkursil, ning detailplaneeringukuludeks.

Sild üritas ka tuua välja lünki riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuses. Tema sõnul pole välja toodud aega ega kohta, kus Reiljan oleks andnud talle käsu pistist küsida. Teisalt pole tema sõnul näidatud, millised soodsad otsused oleks pistise saamise korral tehtud.

Rävala pst 8 kinnistu protsess jätkub uue aasta alguses, kui ütlusi asub andma mees, kes väidetavalt lubas Reiljanile pistist maksta - ärimees Aivo Pärn.

Riik süüdistab Villu Reiljanit (55) 1,5 miljoni krooni suuruse pistise nõudmises, vandeadvokaat Tarmo Silda (32) pistise vahendamises ja ärimees Aivo Pärna (40) pistise lubamises.

Uurimisandmetel oleks Pärna äriühing saanud pistise maksmise korral Rävala kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi olnuks tagastatud ASilt Wipestrex Grupp ära võetud 31,5 miljonit krooni tagatisraha ja OÜ Realway tagatisraha 31,5 miljonit krooni.

Ükski kolmest süüdistatavast pole süüd tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles