11.11.11 meelitab paare abielluma

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavuse aasta 11. november annab perekonnaseisuametitele tublisti tööd, kuigi selle päeva saamiseks abiellujad tunglema ei pidanud.

Nii Lääne kui ka Võru maakonnas registreeritakse sellel päeval kolm abielu. Mõlema maakonna perekonnaseisuosakonnast öeldi Postimehele, et tungi selle päeva saamiseks polnud.

Jõgeva maavalitsusest öeldi, et paari pannakse paar paari, mida on siiski rohkem kui mõnel nädalal, sest on ka reedeid, kus ei toimu üldse tseremooniaid.

Viljandis registreeritakse nelja paari abielu, mida on veidi rohkem kui tavaliselt, ja seal tulid inimesed aega broneerima kolm kuud enne pidulikku kuupäeva ehk esimesel võimalusel.

Järvamaal pannakse paari kuus ja Ida-Virumaal seitse paari. Ida-Virumaa maavalitsusest öeldi, et selle nädala reedel neil tseremooniaid polnud ja alati pole neid isegi laupäeval. Et huvi 11.11.11 vastu oli aga nii suur, otsustati pidulikud tseremooniad reedel läbi viia.

Rohkem on tööd Pärnus, kus paari pannakse 11 paari, mis on selle aasta rekordiks. Rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rauski sõnul mängis nii suure huvi puhul kindlasti rolli numbrikombinatsioon, kuigi kuskilt pole kuulda olnud, et sellisel kombinatsioonil oleks maagilist jõudu. Näiteks eile abiellus Pärnus vaid üks paar.

Tartus abiellub aga 10 paari. Perekonnaseisuaktide peaspetsialist Sirje Juus ütles Postimehele, et 11.11.11 kuupäeva kohta küsiti juba aasta eest ja juba on küsitud ka 12.12.12 kohta. Samas pole 11.11.11 nii tihe päev kui näiteks 07.07.07 või ka 08.08.08, sest pärast seda on huvi madalam olnud.

«Polnud enam nii, et telkidega maja ümber oodati,» sõnas Juus. «Kuid varakult tuldi 11.11.11 aega broneerima küll - kui ma tollel päeval kell 7.45 tööle tulin, oli esimene inimene juba kohal. Maaniat pole olnud, kuid tööpuuduse üle ei nurise, kuigi alati võiks rohkem olla.»

Juus tõstis ka esile, et abielude arv hakkab pärast suve tõusma taas detsembris.

«Ei tea, millega seda seletada,» nentis Juus.

Kõige enam on 11.11.11 kuupäeva tõttu tööd Tallinna perekonnaseisuametis, kus pannakse tööle kaks saali ja majas viiakse läbi 31 abiellumist ning majast väljas veel kolm tükki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles