Egiptuse president nimetas provintsikuberneriks kristlasest naise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manal Mikhail.
Manal Mikhail. Foto: Identity

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi nimetas neljapäeval ametisse terve rea uusi provintsikubernere, kelle seas on esmakordselt ka kristlasest naine, teatasid võimuesindajad.

Välja vahetati seekord koguni 22 kuberneri. Kokku on riigis üldse vaid 27 regionaalkuberneri.

Presidendiameti teatel üritatakse muutustega kiirendada majandusreformide edenemist ja tõhustada julgeolekut. Teiste seas vahetati välja kuberner Siinai regioonis, kus sõjavägi viib läbi suuroperatsiooni pühasõdalaste vastu.

Ühtlasi nimetati kuberneriametisse esimene kristlasest naine läbi aegade. Damietta provintsikuberneriks sai koptikristlane Manal Mikhail.

Egiptuse julgeolekujõud tapsid alles paar päeva tagasi Siinai poolsaare põhjaosas ja Liibüa piiri lähistel paari päevaga 20 arvatavat äärmuslast. Samuti vahistasid sõdurid 83 kahtlusalust. Kokku hävitati 18 peidikut ja relvahoidlat ning tehti kahjutuks 41 lõhkekeha. Õhurünnakutes Liibüa piirialal purustati 39 sõidukit, mis sisaldasid relvi ja laskemoona.

Egiptuse kohus mõistis teisipäeval surma kuus meest, kes ründasid Kairo loodeosas 2016. aastal politsei kontrollpunkti.

Endine relvajõudude ülem Sisi valiti 2014. aasta mais presidendiks pärast seda, kui ta kukutas 2013. aasta juulis massimeeleavalduste järel islamistist presidendi Mohamed Morsi. Märtsis valiti Sisi sisulise konkurentsita valimistel teiseks ametiajaks riigipeaks.

Kriitikute sõnul on Sisi surunud karmilt maha igasuguse opositsiooni ja teisitimõtlemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles