Sigvard Kukk osaleb cyclo-crossi MMil!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigvard Kukk.
Sigvard Kukk. Foto: Spordipartner.ee

Spordipartner Teami esinumber Sigvard Kukk osaleb esimese Eesti ratturina sel aastatuhandel cyclo-crossi maailmameistrivõistlustel. Selle hooaja MM toimub 28.-29. jaanuarini Belgias Koksijdes, võimalik, et Kukk võtab osa 26. novembril samas kohas peetavast MK-etapist, kirjutab spordipartner.ee.

«Cyclo-cross on Kesk-Euroopas sügisel ja talvel äärmiselt populaarne. Puhtalt uudishimust soovin näha, kus ma võrreldes maailma tippudega asun. Jään rahule, kui lõpetan esimese poole sees,» lausus 39-aastane Kukk.

Viimaseks cyclo-crossi MMil osalenud eestlaseks oli Alges Maasikmets, kes pani end tippseltskonnas proovile üheksakümnendate alguses. Tiitlivõistluseks tõsiselt valmistuv Kukk kinnitas, et tal pole kavas profisporti naasta, kuid loodab cyclo-crossi arengule Eestis õla alla panna. «Lätlastel on kindel seltskond, kes Euroopas ja mujal cyclo-crossi võistlustel osaleb. Näen Eestis ala kandepinna suurendamisel suurt potentsiaali,» lisas Kukk.

Tallinnas Nõmmel asuv Spordipartneri pood on hakanud alates sellest sügisest aktiivsemalt turustama cyclo-crossi rattaid. «Indu andis meile Soome statistika, kus 40 protsenti harrastajatest soetavad just cyclo-crossi sõiduvahendeid. Tegemist on universaalse rattaga, millega saab sõita maastikul ja maanteel. Piisab vaid jooksude vahetusest ja harrastaja ei pea endale kaht ratast ostma. Pealegi on cyclo-crossi rattalt lihtsam maanteerattale üle minna,» selgitas Spordipartneri üks omanikest Jüri Savitski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles