Politseinikku löönud mees võeti vahi alla

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas Tamsalus naist löönud rusikakangelase.
Politsei tabas Tamsalus naist löönud rusikakangelase. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Laupäeval ründas 27-aastane mees Tartus tööülesandeid täitvat politseinikku. Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse ründaja vahi alla võtmiseks kuni kuueks kuuks.

Laupäeva öösel sai Tartu politsei väljakutse Kaunase puiestee elumaja korterisse, kus tarvitati alkoholi ja lärmati, teatas Lõuna-Eesti prefektuur.

Korteris viibinud 27-aastane mees sõimas kohale tulnud politseiametnikke ning lõi politseinikku rusikaga pea piirkonda. Agressiivselt käitunud mees peeti kinni ning viidi arestimajja.

Tartu kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vägivalla kasutamist võimuesindaja suhtes. Süüdimõistmisel saab kohus karistada selle teo eest kuni viieaastase vangistusega.

Prokuratuur esitas eile kohtule taotluse kinnipeetud mehe vahistamiseks.
«Tegemist on tõsise kuriteoga. Seetõttu tuleb teo sooritanul nüüd mõnda ega oma edasise võimaliku elukäigu üle järele mõelda kinnipidamiskohas,» kommenteeris Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Kohus rahuldas prokuratuuri poolt esitatud taotluse.

Kuriteos kahtlustatavana kinnipeetud mees on viimati kriminaalkorras karistatud selle aasta märtsis. Kohus tunnistas teda dokumendi võltsimises süüdi ning mõistis karistuseks rahalise karistuse tingimisi kolmeaastase katseajaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles