Prokuratuur lõpetas trikimees Veberi kriminaalasja

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Veberi etendus.
Jürgen Veberi etendus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuur lõpetas trikimees Jürgen Veberi kriminaalasja, kus Veberit kahtlustati oma illusioonietendustel mängitud lugude autoritasude maksmata jätmises.

Kriminnaalmenetlust Veberi ja talle kuuluva OÜ Q suhtes alustatud eelmise aasta novembris peale Eesti Autorite Ühingu kaebust, kus meest süüdistati aastatel 2009.-2010 toimunud illusioonietendustel kasutatud tuntud laulude
eest autoritasude maksmata jätmises.

Lood, mille esitamist Veberile pahaks pandi, olid «Too much Love Will Kill You, My Heart Will Go On, I’d Do Anything For Love» ja «Quit Playing Games».

Veberile esitatud kuriteokahtlustuse kohaselt rikkus mees nii muusikateoste autoritele kuuluvaid varalisi õigusi, jättes enne etenduste korraldamist sõlmimata nõutava kirjaliku lepingu Eesti Autorite Ühinguga.

19. oktoobril otsustas ringkonnaprokuratuur varem 22 korral väärteo korras karistatud Veberi ja talle kuuluva osaühingu suhtes toimunud kriminaalmenetluse lõpetada, sest tegemist oli teise astme kuriteoga ja nimetatud teo süü ei olnud suur.

Prokuratuuri määruse kohaselt peab Veber maksma riigi tuludesse 600 eurot ja hüvitama solidaarselt koos OÜga Q Eesti Autorite Ühingule kuriteoga tekitatud kahju 3500 eurot.

Kohustuse täitmise lõpptähtajaks määras prokurör 19. veebruari 2012.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles