Linnatöötaja varastas Grenfell Toweri põlengus kodutuks jäänutelt raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenny McDonagh.
Jenny McDonagh. Foto: Kirsty O'Connor / AP / Scanpix

Kensingtoni ja Chelsea kohaliku omavalitsuse endine finantsjuht tunnistas end süüdi Grenfell Toweri põlengus kodutuks jäänute heaks kogutud raha varastamises. 

Jenny McDonagh tunnistas end süüdi 62 000 naelsterlingi (69 000 euro) varastamises. Raha oli mõeldud põlengus kodu kaotanud inimeste toetuseks. McDonagh tunnistas end süüdi pettuses, varguses ja kriminaalselt omandatud vara varjamises.

Prokurör Robert Simpson kirjeldas naist kui saripetturit, kes elab üle oma võimete ning tegeleb hasartmängudega. Ta kasutas varastatud raha Dubaisse ja Los Angelesse reisimiseks, kallites restoranides einestamiseks, iluprotseduuride tegemiseks ning luksustoodete ostmiseks. Lisaks kulutas ta palju raha internetis hasartmängude mängimiseks. Hasartmängudele kulutas ta 32 000 naela (35 600 eurot), millest kaotas 16 000 naela (17 800 eurot).

Prokuröri sõnul uuritakse naist veel mõne juhtumiga seoses, sest väidetavalt pettis ta raha välja ka oma endistelt tööandjatelt. Näiteks tervishoiuteenistuse NHS käest varastas ta kahtlustuste kohaselt 35 000 naela (39 000 eurot).

Grenfell Toweri põleng.
Grenfell Toweri põleng. Foto: Natalie Oxford / PA Wire/PA Images/Scanpix

Grenfell Toweri põlengus sai surma 72 inimest. Elukoha kaotanud inimestele maksti hüvitisena 5000 naela, lisaks eraldati neile 10 000 naela, mis oli mõeldud nn uue alguse jaoks, et maksta kinni uues elukohas sisseseadmise kulud.

Juunis avaldatud statistika kohaselt koguti põlengus kodu kaotanutele 28,4 miljonit naela (31,7 miljonit eurot), millest suurem osa oli laiali jagatud kodutuks jäänud inimesi aidanud kogukonnaühendustele.

McDonagh vabastati praegusel hetkel kautsjoni vastu ning ta on sunnitud kandma elektroonilist jalavõru. Lähiajal peaks ta teada saama ka oma karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles