Kalev Lillost saab Gräzini nõunik (10)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 27AUG15.
Pildil Kalev Lillo
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 27AUG15. Pildil Kalev Lillo tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Reformierakonna musta raha skandaali peategelasi Kalev Lillo asub europarlamendisaadikuks asuva Igor Gräzini assistendiks, ütles partei juht Kaja Kallas täna saates „Otse Postimehest“.

Gräzin ütles, et Lillo ei lähe temaga Brüsselisse kaasa, vaid jääb oma nõunikutööd tegema Eestisse. Ettepaneku sellele kohale asuda tegi Lillole Gräzin ise ning Lillo võttis selle ettepaneku vastu. 

Lillo kinnitas, et ettepanek tuli Gräzinilt. Töö sisuks on tema sõnul aidata korraldada europarlamendiliikme tööd, aga oma ülesannete täpsemat sisu ta veel kirjeldada ei osanud. Ka ei teadnud Lillo oma tulevast palganumbrit, sest leping ei ole veel sõlmitud. 

Gräzin saab europarlamendi liikme koha põhjusel, et see jäi vabaks Kaja Kallasest, kui viimane tuli juhtima Reformierakonda. Euroskeptiliste vaadete poolest tuntud Gräzin iseloomustas ise oma kuuekuulist tretti europarlamenti õppe- ja tutvumisreisina.

Reformierakonna musta raha skandaal puhkes 2012. aastal, kui tollane reformierakondlane Silver Meikar Postimehes kirjutas, et on annetanud erakonna kassasse raha, mille päritolu on talle teadmata. Riigiprokuratuur algatas kriminaaluurimise, mis lõpetati otseste tõendite puudumise tõttu. Tollal justiitsministri ametis olnud Michal ja riigikokku kuulunud Lillo avaldasid selle järel ühise teate, milles väitsid, et nüüd on must valgel tõendatud, et õhku heidetud kahtlused ei vasta tõele. Samas oli kriminaalasja lõpetamise määrus kaudseid tõendeid toimunu kohta tulvil.

Napilt enne kella poolt viit võttis toimetusega ühendust Reformierakonna kommunikatsioonijuht Kajar Kase, kes pidas ebaõiglaseks Lillo tausta esitust siinses uudises. “Kalev Lillo tausta selgitades tuleks märkida ka, et ta on teeninud riigikogu liikme, regionaalminister Toivo Asmeri nõuniku ning Jõgeva linnapeana,” soovitas ta lisada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles