Simson: kellakeeramise lõpetamisega tuleb nüüd edasi liikuda (1)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellakeeramine.
Kellakeeramine. Foto: TH / Scanpix

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on rahvas kellakeeramise osas oma tahet selgelt avaldanud ja nüüd tuleb küsimusega edasi liikuda ehk kellakeeramine lõpetada.

«Küsimus, kas keerata kella või mitte, on olnud eestlaste selle suve üheks räägitumaks teemaks, milles igaühel on oma selge seisukoht. Nagu läbiviidud küsitlusest selgub, pooldavad inimesed kellakeeramise lõpetamist ja usun, et taoline sõnum jõudis kohale ka Euroopa Komisjonile,» ütles Simson. «Eesti on küsimuses algusest peale valjul häälel kaasa rääkinud ja olnud soomlaste kõrval üheks eestvedajaks. On rõõm näha, et tuhanded eestlased võtsid veebiküsitlusest osa ja andsid signaali teemaga edasi liikumiseks.»

Ministri sõnul väärib teema edasist poliitilist debatti ja tena hinnangul on komisjon valmis koostöös liikmesriikidega kellakeeramise regulatsiooni kiiremas korras lõpetama.

Euroopa Komisjon avaldas täna ELi liikmesriikides korraldatud avalike konsultatsioonide esialgsed tulemused, millest selgub, et 84 protsenti küsitlusele vastanutest toetab kellakeeramise lõpetamist.

Kokku vastas Euroopa Komisjoni korraldatud uuringule 4,6 miljonit inimest 28 liikmesriigist ning komisjoni president Jean-Claude Juncker on juba avaldanud ka soovituse jääda püsivalt suveajale. Simson selgitas, et kuna varem kellakeeramise põhjenduseks olnud energia kokkuhoid ja liiklusohutus ei ole tänapäeval enam pädevad, siis pole ka mingit majanduslikku põhjust kellakeeramisega jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles