Venemaal toimus lõhkeainetehases plahvatus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnikud Sverdlovi tehase sissepääsu juures.
Ametnikud Sverdlovi tehase sissepääsu juures. Foto: Roman Vladimirov / Sputnik / Scanpix

Venemaal Nižni Novgorodi oblastis asuvas Sverdlovi sõjatehases toimus täna plahvatus, mille tagajärjel hukkus kolm, sai vigastada kaks ja jäi kadunuks veel kolm inimest, teatas Venemaa meedia.

«Esialgsete teadete kohaselt tappis plahvatus kolm inimest ja vigastas veel kaht. Sellele lisaks on kolm inimest kadunud,» teatas allikas riiklikule uudisteagentuurile TASS.

Tehase ühes osas plahvatas ammonaal. Õnnetuse põhjustas ilmselt rike tootmisprotsessis. Pärast plahvatust tekkis tulekahju, mis võttis enda alla umbes 100 ruutmeetri suuruse ala. Sündmuskohal tegutsevad tuletõrjujad.

Sverdlovi tehas on Venemaa suurim tööstusliku lõhkeaine tootja. Laskemoona ja lõhkeainet toodetakse ka sõjaväe tarbeks. Lisaks toodetakse seal tööstuslikuks otstarbeks kasutatavaid kemikaale.

Täna toimus Venemaal plahvatus ka teises laos, kui Samara oblastis sai vedela hapniku hoidlas puhastustööde käigus puhkenud tulekahjus surma kaks töölist. Õnnetus juhtus firma Kuznetsov tehases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles