ERR: Tallinna linn ei toeta Niguliste tagastamist EELK-le

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niguliste kirik.
Niguliste kirik. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna hinnangul ei tuleks Niguliste kirikut Eesti Evangeelsele Luterlikule Kirikule (EELK) tagastada, sest see on tähtis kultuuriobjekt, ütles abilinnapea Eha Võrk.

Vaidlused Niguliste tagastamise üle on käinud alates 1990ndate algusest, mil kirik esitas võõrandatud vara tagasisaamiseks avalduse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat»..

EELK konsistooriumi kantsler Urmas Viilma ütleb, et kirikul ei ole tehtud Niguliste osas kaugeleulatuvaid plaane ning muu hulgas pole veel selge näiteks ka see, kas Nigulistes võiks hakata tegutsema kogudus.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles, et Tallinna hinnangul ei tuleks Nigulistet tagastada, sest tegu on olulise kultuuriobjektiga ja olukorra aitaks lahendada kompensatsioon EELK-le. Tema sõnul tegid linn ja volikogu juba 2008. aasta augustis valitsusele ettepaneku kirik tagastamata jätta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles