Surmani truu McCain (17)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain
John McCain Foto: Aaron Bernstein/REUTERS

Näib, et Vietnami sõja kangelane, Ühendriikide senaator ja presidendikandidaat John McCain otsustas kasutada aega, mis talle pärast vähidiagnoosi saamist jäi, selleks, et valmistuda lahkumiseks.

McCain, kes oli eluajal isemeelne ja otsekohene, otsustas seda liini järgida ka surmas. Ta teenis Ühendriikide senaatorina oma elupäevade lõpuni ning pani paberile viimsed sõnad, millega läkitas USA presidendile Donald Trumpile postuumse sõnumi. Valgele Majale esitatud palve, et valitsust esindaks tema matustel asepresident Mike Pence, oli otsene vihje, et Trump pole sinna oodatud. Samas palus ta oma endisel rivaalil ja eelmisel Ühendriikide presidendil Barack Obamal isiklikult juba aprillis oma matustel kõne pidada.

Lisaks Trumpile tahtis McCain oma matustega sõnumi saata ka Venemaa presidendile Vladimir Putinile ning valis kirstukandjaks Vene dissidendi Vladimir Kara-Murza.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles