Eesti sai tänavu juurde rekordarvu lotomiljonäre

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Corbis/Lennart Rikk

Aasta 2008 oli Eestis lotomiljonäride poolest eriti rikkalik. Selle nädala alguse seisuga oli tänavu Eestis lotoga miljon või enam krooni võitnud 19 inimest, mis on rohkem kui kunagi varem.


Suurim tänavu võidetud summa oli 8,6 miljonit krooni, mille sai 20. veebruaril Viking Lotto loosimise tulemusel endale neljalapselise pere ema.

Lotomiljonäride arvu suurus on Eesti Loto pressiesindaja Maarja Männi sõnul tingitud asjaolust, et sel aastal läksid mitmed jackpotid välja sagedamini kui varem. Eelmisel aastal sai lotoga miljonäriks 16 inimest, varasematel aastatel on see arv jäänud alla kümne.

Lotopiletite müügi kasv on aga tänavu võrreldes viimaste aastatega aeglustunud ning müük jääb Eesti Loto prognoosidele alla. «Eeldame, et üldise tarbimise vähenemine on mõjutanud ka loteriimüüki,» ütles Mänd Postimees.ee'le kasvu pidurdumise selgituseks.

Tänavu üheksa kuuga maksis Eesti Loto võitudena välja 156,3 miljonit krooni, mis on 3,8 protsenti enam kui 2007. aasta samal perioodil. Hasartmängumaksu tasus Eesti Loto esimese kolme kvartaliga 35,1 miljonit krooni.

Üheksa kuuga teenis riigile kuuluv ettevõte 59,1 miljonit krooni kasumit, mis on 3,8 protsenti rohkem, kui mullu samal ajal. Firma üheksa kuu realiseerimise netokäive oli 311,2 miljonit krooni ehk 4,2 protsenti rohkem kui aasta varem samal ajal. Lõplikud andmed tänavuste majandustulemuste ning võidetud ja väljamakstud summade kohta selguvad uuel aastal.

Kuna aasta pole läbi ning suurimate võiduvõimalustega Bingo Loto ning Viking Lotto loosimisi on veel tulemas, pole välistatud, et miljonäre lisandub veelgi.

Suurim läbi aegade Eestis lotoga võidetud summa on 9,02 miljonit krooni, mis loositi välja 14. novembril 2007 Viking Lotto mängus. Selle nädala alguse seisuga oli Eestis läbi aegade lotoga miljon või enam krooni võidetud 81. korral. Nende seas on Bingo Lotoga miljonäriks saanud 45 ja Viking Lottoga 25 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles