Trammijuhid pritsivad ise libedusetõrjeks liiva rööbastele

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Puškar

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise trammiliikluse osakonna juhataja Vahur Kaldase sõnul tuleb trammijuhtidel rööbaste libedusetõrjeks ise spetsiaalsest kangist tõmmates liiva rataste alla pritsida.

Kaldas rääkis, et liiv on trammis spetsiaalsetes reservuaarides, mis asuvad umbes esimeste istmete all ning ühtekokku on seda umbes kaks ämbritäit.

Kui trammijuht arvab, et rööpad võivad mõnes kohas libedad olla, siis tõmbab ta spetsiaalsest kangist, mille tulemusel pritsitakse trammirataste alla liiva. Rattad viivad seejärel liiva rööbastele laiali.

Kaldase sõnul külm otseselt rööpaid libedaks ei tee. Küll aga võivad need libedaks minna siis, kui autoteed on täis lumelöga ning autorataste alt lendab seda rööbastele.

Kaldas rääkis, et kõige ohtlikum aeg on trammide jaoks hoopis sügis, mil lehed langevad, sest rööbastele langenud märjad puulehed teevad trammitee libedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles