Smiltene veoautokrossil ei jätnud ebaõnn viljandlast maha

, Facebooki lehe «Veoautokrossi ajalugu» haldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajal on Andres Allik.
Rajal on Andres Allik. Foto: Hans Kurel
Traditsiooniliselt sõidetakse igal aastal üks veoautokrossi Eesti ja Balti meistrivõistluste etapp Lätis Smiltene rajal. Sealne võistlus on kuulsust kogunud võistluste sujuva korralduse ja võistluseelse paraadiga, mil kõik võistlusautod teevad koos fännide ja toetajatega rajal auringi.
Kiire rada toob aga aeg-ajalt kaasa ka kukerpalle ja kokkupõrkeid.
Veoautokrossi sarjas praegu ainsa Viljandimaa esindajana osalev Andres Allik on kogenud käesoleval aastal vaid ebaõnne. Ta on olnud pidevalt esikohakonkurentsis, aga vaid korra poodiumile jõudnud. Kahjuks ei läinud paremini ka Smiltenes. 
Olles eelnevalt saavutanud kahes poolfinaalis teise ja ühes kolmanda koha, sõitis Allik möödunud nädalavahetusel finaalis teisel kohal. Seda kuni viimase ringi viimaste kurvideni, mil teda pidevalt seiranud sarja liider Mait Mäesaar tegi viimase meeleheitliku katse Allikust mööduda. Mäesaar sõitis aga Alliku auto esiratastesse, autod kaotasid juhitavuse, Alliku masin lendas raja piiretesse ja Mäesaare oma maandus küljele. Pärast  rajale tagasisaamist oli Allikul võimalik võtta vaid viies koht.
Sarja viimane otsustav etapp sõidetakse 29. septembril Võrumaal Varstu rajal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles