Vene välisministeerium: Zahhartšenko tapmise taga on Kiiev (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski Rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko.
Isehakanud Donetski Rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko. Foto: TASS / Scanpix

Pole mingit kahtlust, et isehakanud Donetski vabariigi (DRV) juhi Aleksandr Zahhartšenko tapmise taga on Kiiev, ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova reedel.

«Pole praktiliselt mingit kahtlust, et Zahhartšenko mõrva taga on Kiiev,» ütles Zahharova telekanalile Rossija-24 ja lisas, et Kiievi «käekiri» on ilmselge.

Zahhartšenko hukkus reede õhtul Donetski kesklinna kohvikus plahvatuses. DRV rahandusminister Aleksander Timofejev sai vigastada ja toimetati haiglasse.

Tervishoiuministeeriumi allikate teatel sai kannatada ka organisatsiooni Oplot Donbassa noortetiiva juht Natalja Volkova.

«Doneski kohviku plahvatuses sai kannatada kokku 11 inimest, kaasa arvatud surnud ja vigastatud,» ütles allikas Interfaxile.

Donetskis kehtestati reede õhtul kella 23 alates öine liikumiskeeld.

Donetsi rahvavabariigi rahvanõukogu koguneb laupäeval erakorralisele istungile, et arutada valitsusjuhi kohusetäitja määramist, ütles parlamendi spiiker Deniss Pušilin.

Zahhartšenko matused on kavas 2. septembril.

Vene välisministeerium ütles avalduses, et Zahhartšenko surm seab Ukraina kriisi lahendamise protsessi kahtluse alla.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles