Staarkokk Jamie Oliveri restoranikett pääses napilt pankrotist (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliveri foto tema Instagrammikontolt.
Jamie Oliveri foto tema Instagrammikontolt. Foto: Instagram / Instagram/Scanpix

Maailmakuulsa telekoka Jamie Oliveri restoranifirma Jamie’s Italian oli eelmise aasta lõpus sügavas kriisis ja pankroti äärel ning selle päästis miljonitesse naeltesse ulatuv rahasüst.

«Me lihtsalt jooksime rahast tühjaks,» tunnistas Oliver üheksa kuud hiljem ajalehele Financial Times. «Ja meile tuli see ootamatult. See on normaalne ükskõik millises äris. Meil on kvartalikoosolekud. Meil on nõukogu koosolekud. Inimesed, kes peaksid sellega tegelema, peaksid sellega tegelema,» lisas ta. Üllatuslikult terav hääletoon viitas, et keegi vedas teda alt ja ta pole selle üldse rahul, kirjutas majandusleht.

Oliveril ei jäänud muud üle kui süstida ettevõttesse kohe 7,5 miljonit naela (8,3 miljonit eurot) oma isiklikke sääste ning järgnevatel kuudel veel 5,2 miljonit naela (5,8 miljonit eurot). Ehkki Oliveri vara väärtuseks hinnati 150 miljonit naela (165 miljonit eurot), ei leia 12,7 miljonit diiva alt.

«Mul oli aega raha kokkusaamiseks ja selle päästmiseks aega kaks tundi, muidu oleks see läinud samal või järgmisel päeval peldikust alla,» jätkas Oliver. «Olukord oli nii hull ja nii dramaatiline.»

Jamie Oliver asutas Jamie’s Italiani 2008. aastal asutades Oxfordi linnas esimese restorani. 2016. aasta lõpus oli restorane juba 43, aga ettevõtte päästmiseks oli sunnitud ta 12 neist sulgema ja sadu töötajaid lahti laskma.

Oliver tunnistas, et ta pole tänaseni aru saanud, mis tegelikult juhtus.

«Me püüame ikka veel seda selgeks teha,» nentis Suurbritannia tuntuim telekokk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles