Fotod ja video: nagu laulupidu - Eesti suurimas koolis alustas kooliteed kaheksa esimest klassi (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ühes suurimas koolis - Keila koolis, alustas täna kooliteed kaheksa esimest klassi. Kokku õpib majas ligi 1500 õpilast.

Kuna õpilasi on palju ning kõik korraga aulasse ei mahu, korraldatakse Keila kooli aktus alates 1969. aastast traditsiooniliselt lauluväljakul. Nii ka täna. Aktus algas koolimaja esiselt lipuplatsilt rongkäiguga, mida saatis Keila linna puhkpilliorkester.

Kooli direktori Mait Tõitoja sõnul alustas täna Keilas oma esimest kooliteed kaheksa klassitäit, neist kahes õpivad erivajadustega lapsed.

«Me oleme üks osa ühiskonnast ning meid ei saa lahutada nendest probleemidest, mis ühiskonnas tervikuna on. Meie vaatame oma vaatevinklist ja oma väärtuste ja traditsioonide baasil. Meie majas on nii palju erinevaid õppevorme erinevate laste jaoks - meil on tugiklassid, tõhustatud toe klassid, eritoe klassid, meil on tavaklassid, õpiabirühmad. Ja need kõik on loodud selle jaoks, et lähtuda õpilase võimetest. See on see, mis tõepoolest peab aitama kaasa, et lapsel oleks koolirõõm,» ütles Tõitoja.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles