Lavrov: Zahhartšenko mõrva tõttu Normandia neliku kohtumisi ei tule (37)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Isehakanud Donetski rahvavabariigi liidri Aleksandr Zahhartšenko tapmise valguses on võimatu rääkida Normandia formaadi kohtumiste planeerimisest lähiajaks, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«On võimatu rääkida järgmistest Normandia formaadi kohtumistest, nagu soovisid meie Euroopa partnerid. See on tõsine olukord, mis nõuab analüüsi,» sõnas Lavrov ajakirjanikele Zahhartšenko surma kommenteerides.

Vene välisminister nimetas Zahhartšenko tapmist provokatsiooniks eesmärgiga nurjata Minski lepete täitmine.

«See on avalik provokatsioon, mille eesmärk on Minski lepete täitmine nurja ajada,» sõnas Lavrov ajakirjanikele.

Varasemalt ütles sama Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov, kelle sõnul toob Zahhartšenko surm kindlasti kaasa pingete süvenemise regioonis ja kahjustab nn Minski leppeid, mis sõlmiti 2015. aasta veebruaris Prantsusmaa ja Saksamaa vahendusel.

Ka teised Vene ametiisikud kiirustasid rõhutama, et Zahhartšenko tapmine on tohutu hoop Ukraina konflikti lahendamise katsetele.

«Täna juhtunu seab kogu protsessi suure küsimärgi alla,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova reede õhtul.

Donetski separatistide liider hukkus eile Donetskis kohvikus korraldatud plahvatuses.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles