Babtšenko mõrva tellija läheb 4,5 aastaks trellide taha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Babtšenko poseerib talle üles pandud mälestuspildiga.
Arkadi Babtšenko poseerib talle üles pandud mälestuspildiga. Foto: Genya Savilov / AFP / Scanpix

Kiievi ringkonnakohus määras pärast süü omaksvõtu kokkulepet uurijatega Boriss Germanile Vene ajakirjaniku Arkadi Babtšenko mõrva tellimise eest 4,5-aastase vanglakaristuse, teatas Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) direktor Vassõl Hrõtsak täna.

«Jah, see informatsioon on täpne. Kiievi Holosijivski ringkonnakohus mõistis 30. augustil Boriss Germani süüdi talle esitatud süüdistuses. Talle määrati reaalne vanglakaristus neli aastat ja kuus kuud,» sõnas Hrõtsak Kiievis ajakirjanikele vastuseks Interfaxi küsimusele.

SBU direktori sõnul jõustub kohtuotsus kuu aja pärast.

Hrõtsak ütles, et German tegi uurijatega koostööd ja võttis süü omaks. «Ta annab väga huvitavaid tunnistusi, mida hiljem kontrollitakse ja dokumenteeritakse,» sõnas ta.

Ukraina-Saksa relvafirma juht Boris German.
Ukraina-Saksa relvafirma juht Boris German. Foto: SERHII NUZHNENKO / AFP

Kremli-vastane Vene ajakirjanik Babtšenko ilmus mai lõpus Kiievis julgeolekuteenistuse SBU pressikonverentsile, kus ta teatas, et osales SBU erioperatsioonis, mille eesmärk oli nurjata Vene eriteenistuste terrorirünnakud Ukraina pinnal. Päev varem olid võimud teatanud Babtšenko tapmisest Kiievis.

Kiievi politsei oli teatanud, et Ukraina pealinnas elavat Babtšenkot tulistati teisipäeva hilisõhtul oma korteri trepikojas mitu korda selga ja ta suri teel haiglasse pärast seda, kui ta naine oli ta haavatuna leidnud. Ukraina valitsus jõudis enne ootamatut teadaannet süüdistada mõrvas Venemaad ja Moskva omakorda süüd eitada.

SBU ülema Vassõl Hrõtsaki sõnul pidasid Ukraina võimud kolmapäeval mõrva tellija Kiievis kinni, kahtlustatav on Ukraina kodanik ja Vene eriteenistused pakkusid talle ülesande täideviimise eest 30 000 USA dollarit (umbes 25 000 eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles