Nõunik: Zahhartšenko tapeti isevalmistatud lõhkekehaga (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad sündmuskohal.
Uurijad sündmuskohal. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO / REUTERS / Scanpix

Isehakanud Donetski rahvavabariigi liidri Aleksandr Zahhartšenko tappis eile Donetskis kohviku Separ sissepääsu kohale paigaldatud isevalmistatud lõhkekeha, ütles tapetud sissiliidri nõunik Aleksandr Kazakov ajakirjanikele.

«See oli isevalmistatud lõhkekeha ning selle peamine tegevuspõhimõte - lööklaine ja tulekahju. Plahvatus kõmatas hetkel, kui nad olid kohvikusse sisenemas ja seade oli paigaldatud kohviku sisse ukse kohale,» sõnas Kazakov.

Tema sõnul sai esimesena kohvikusse sisenenud turvamees silmapilkselt surma. «Aleksandr Vladimirovitš [Zahhartšenko] oli teine, talle järgnesid veel üks turvamees ja maksu- ja tolliminister Aleksandr Timofejev.»

Kazakovi sõnul paigaldati lõhkekeha kohvikusse eelmisel õhtul ja õhiti kaugjuhtimise teel.

Operatsiooni korraldasid samad inimesed, kes tapsid veel kaks sissipealikku - Motorola ja Givi, sõnas Zahhartšenko eksnõunik.

Separatistid ja Venemaa on süüdistanud Zahhartšenko tapmises Ukraina valitsust, mis eitab süüd. Vene välisministeerium ütles eile avalduses, et Zahhartšenko surm seab Ukraina kriisi lahendamise protsessi kahtluse alla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles