Rondik: Kreitzbergi lahkumisega kaotas Eesti haridus palju

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Peeter Langovits

Peeter Kreitzberg oli erudeeritud inimene ning hariduse valdkonnas kindlasti hindamatu spetsialist, ütles haridustöötajate liidu juht Sven Rondik.

«Minu kokkupuuted Kreitzbergiga olid tihedamad sel ajal, kui ta oli haridusminister [aastal 1995 – toim.]. Olles varem koolis töötanud ning töötades ka pedagoogika valdkonnas uurimistööga, oli ta laia silmaringiga ja erudeeritud inimene,» rääkis Rondik.

Rondik leidis, et ka haridusministrina oli Kreitzberg omal kohal ning sai selle tööga hästi hakkama.

«Ta oli tasakaalukas ja arutlev, ei kippunud kähku otsustama, vaid kuulas teisi ära. Temaga sai küsimusi sisuliselt arutada, aga see ei tähendanud, et tal poleks oma seisukohti olnud ja ta neid kaitsnud poleks – oli küll!» rääkis Rondik. «Targa inimesega on meeldiv vestelda, temaga rääkimine oli alati harivad endale ka.»

«Kui probleemid olid, sai temaga alati asju arutada. Ma mõtlen, et tema lahkumisega kaotas Eesti haridus kõvasti ja kindlasti ka riigikogu kultuurikomisjon, kus ta hariduse valdkonnas oli ikka tunnustatud spetsialist ja tema paljud arvamused, mida ta ka ajakirjanduse vahendusel avaldas, olid kindlasti respekteeritud,» rääkis ta.

Rondik meenutas, et viimati vestles temaga möödunud nädalal toimunud õpetajate meeleavalduse eel. «Toetus temalt oli õpetajate töö väärtustamise osas täielikult olemas.»

«Väga kahju on. Mälestus temast ei kao, kuna ta ideed ja mõtted hariduse valdkonnas on pika perspektiiviga,» uskus Rondik.

Peeter Kreitzberg suri töövisiidil Hiinas, kus ta tutvus riigikogu delegatsiooni liikmena Hiina ja Tiibeti haridussüsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles