Vene õhujõud saavad esimese partii Su-57 lennukeid 2019.-2020. aastal (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene viienda põlvkonna hävituslennuk Su-57.
Vene viienda põlvkonna hävituslennuk Su-57. Foto: AP / Scanpix

Viienda põlvkonna hävituslennukite Su-57 esimese seeriapartii tarnimine Vene õhujõududele viiakse lõpule 2020. aastal, ütles kaitseministeeriumi relvastuse peavalitsuse ülema asetäitja Boriss Nakonetšnõi laupäeval.

"Lennutehnika valdkonnas on sõlmitud lepingud Su-57 tarneks. Arvestades tehnoloogilist tsüklit, tarnitakse need 2020. aasta lõpuks," ütles Nakonetšnõi raadiojaamale Eho Moskvõ.

Ühendatud lennukiehituskorporatsiooni president Juri Sljusar ütles varem Interfaxile, et Vene õhujõud saavad seeriatoodanguna esmalt 15 Su-57 lennukit.

"Me allkirjastasime kaitseministeeriumiga lepingu ja alustame lennukite tarnimist õhujõududele juba 2019. aastal. Need on kaudselt seeriamasinad, mis ei osale katsetamistel, vaid antakse juba ekspluatatsiooni. Lähiperspektiivis tarnime 15 lennukit," ütles Sljusar augusti lõpus.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles