Õiguskantsler kritiseerib Kärdla arestimaja: puuduvad hommikusöök ja ajalehed (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Scanpix

Kärdla politseijaoskonna arestimajja kontrollkäigu teinud õiguskantsler leidis, et arestimajas ei pakuta hommikusööki, puuduvad üleriigilised ajalehed ning jalutushoovis ei saa toolil istudes jalga puhata.

Vastavalt sotsiaalministri määrusele tuleb kinnipeetutele anda toidunormile vastavat toitu kolmes osas ning vähemalt kolm korda päevas. Seetõttu palus õiguskantsler pakkuda kinnipeetutele arestimajas ka nõuetekohast hommikusööki.

Samuti ei saa kinnipeetud arestimajas lugeda ajalehti. Õiguskantsler on sellele probleemile juhtinud tähelepanu ka Kuressaare, Rapla ja Paide arestimajadesse tehtud kontrollkäikudel. Vangistusseaduse järgi peab arestimajas viibivale kinnipeetule olema tagatud võimalus lugeda üleriigilisi ajakirjandusväljaandeid.

Lisaks puudvad Kärdla arestimaja jalutushoovis istekohad. Eesti õigusaktid jalutushoovi kohta tingimusi ei sätesta, kuid Piinamise ja Ebainimliku või Alandava Kohtlemise või Karistamise Tõkestamise Euroopa Komitee (CPT) hinnangul peab saama jalutushoovis istuda.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles