Olevistes toimub kodutute jõulupidu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleviste kirik.
Oleviste kirik. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna vanalinnas asuvas Oleviste kirikus toimub teisel jõulupühal traditsiooniline kodutute jõulupuu-jumalateenistus, kus antakse süüa ja toimub kontsert.


Kell kaks päeval algaval seitsmenda omataolise ürituse patroon on Reet Linna ning seda toetavad Põhja-Tallinna ja Kesklinna valitsused. Jõulupuu kontserdil esinevad tasuta Dave Benton ja koguduse koor Effataa.

Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel tõdes, et raskel ajal tuleb hättasattunuid aidata. «Mõeldes edasi järgmisele aastale, eriti kolmele külmale talvekuule, teadmises, et on oodata majanduse jätkuvat kokkutõmbumist, töökohtade vähenemist ja uue töö leidmise raskenemist, on tähtis säilitada inimeste eneseusku ja aidata hakkama saada,» ütles vaimulik.

Eesti pisikest inimressurssi arvestades on tema sõnul ülimalt oluline mitte lasta inimestel «kaotsi minna» nagu kodutu inimesega sageli juhtub, mil ühiskond saab lõpuks vaid tagajärgi leevendada.

«Mõeldes neile, keda ähvardab lähiaegadel töökoha kaotusel sissetulekust ilmajäämine ja seetõttu vaesuse riski sattumine, peame leidma viisi tuge pakkuda üheskoos ja õigeaegselt. Üheks abimeetmeks raskustesse sattunuile oleks võimalus tasuta supiköögi järele mitte ainult advendiajal, vaid igapävaselt,» arvas Teekel.

Oleviste kogudus tänab ka kõiki riiete annetajaid kodututele kommipakkide kinkijaid.

Tallinna vaesusriski all kannatavaid inimesi toitlustakse tasuta projekti «Jõuluks kõhud täis!» raames veel kuni 7. jaanuarini:

27.-28.12 MPEÕK Aleksandr Nevski Katedraali kogudus aadressil Maleva tänav 2a kell 13.00 - 15.30

29,30,31.12 Tallinna Sotsiaaltöö Keskus, aadressil Kopli 79, kell 13.00 - 15.30

01.01.22009 MPEÕK Aleksandr Nevski Katedraali kogudus aadressil Maleva tn 2a kell 13.00 - 15.30

02.01 MTÜ Päästearmee Eestis, aadressil Laevastiku tn 1a, kell 12.00 - 16.30

03.-04.01 MPEÕK Aleksandr Nevski Katedraali kogudus aadressil Maleva tn 2a kell 13.00 - 15.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles