Reformierakondlane Kross nimetab EKRE avaldusi «kuratlikuks trikiks» (19)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Tairo Lutter

Reformierakondlasest julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross nimetas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitilisi avaldusi «murettekitavaks kuratlikuks trikiks».

«Kui Edgar Savisaare puhul oli enamasti aru saada, kus ta seisab ja mida ta asjadest arvab, siis EKRE maskeerib oma seisukohti sageli rahvuslikkuse rüüsse ja mõtestab rahvuslikkust niimoodi, et see asetub minu meelest tegelikult rahvusriiklike huvide vastu,» rääkis Kross veebisaates «Otse Postimehest». «See on kuratlik trikk, mis teeb mulle väga muret, kuna seda inimesed ostavad,» lisas ta.

Krossi sõnul on üle kogu maailma lihtne kaasa minna laialt levivate väidetega, et valitsused on halvad ning eliit ja parteid on pahad. «Aga meie esindame siin puhast ja päris rahva õigust,» märkis Kross opositsioonilise EKRE poliitikute avaldustele viidates. Kross lisas, et EKRE poliitikute Euroopa Liidu vastased avaldused on ohtlikud ja ei vasta Eesti huvidele.

Kross viitas EKRE poliitikute suust kõlanud võrdlusele, et Euroopa Liidu poliitika on sarnane endise Nõukogude Liidu poliitikale. «Sellisel puhul soovitan ma alati mõelda, mitu teie sugulast on Nõukogude Liit vangi pannud ja mitu Euroopa Liit,» lisas Kross.

Reformierakonda  kuuluv Kross teatas juunis, et loobub riigikogu liikme kohast ja siirdub Ameerika Ühendriikide mainekasse Harvardi ülikooli osalema uurimises, mis käsitleb muuhulgas demokraatlike valimiste vastaste rünnakute tõkestamist. Samas ei kavatse Kross aktiivsest poliitikast taanduda ning Reformierakond kaalub valimistel teda oma Ida-Virumaa esinumbrina.

Erakonna peasekretär ja nimekirjatoimkonna esimees Kert Valdaru ütles ERR-ile, et Reformierakond kaalub Krossi Ida-Virumaa esinumbriks seadmist, kuid lõplikult kinnitatakse nimekiri jaanuarikuisel üldkogul. Kolmapäeval käis Kross Ida-Virumaal kohtumas Reformierakonna sealse juhatusega ning seal suhtuti tema esinumbriks saamisesse positiivselt, kirjutas ERR-i portaal.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles