Tasuta bussisõidu uus häda: kõik ei pruugi peale mahtuda (16)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise reede ennelõunal oli Tartust Kallastele sõitva bussi ümber sagimist palju, kuid kui buss väljus, olid selles siiski veel mõned vabad kohad. Samas on teada juhtumeid, kus osa sõita soovijaid on pidanud sihtkohta jõudmiseks mõne teise sõiduvahendi leidma.
Eelmise reede ennelõunal oli Tartust Kallastele sõitva bussi ümber sagimist palju, kuid kui buss väljus, olid selles siiski veel mõned vabad kohad. Samas on teada juhtumeid, kus osa sõita soovijaid on pidanud sihtkohta jõudmiseks mõne teise sõiduvahendi leidma. Foto: Sille Annuk

Pärast nulleurose piletihinna kehtestamist maakonnaliinidel on bussisõitjate hulk Tartu- ja Jõgevamaal kasvanud ligi 35 protsenti. Kuna liine teenindavad bussid on aga sama suured kui varem, on mitmel pool ette tulnud olukordi, kus kõik soovijad ühissõidukisse ei mahu. Kooliaasta algusega tõotab probleem kasvada.

Eelmisel nädalal andis mitu inimest Tartu Postimehele teada juhtumitest, kus bussid on olnud inimestest sedavõrd pungil, et bussijuht on pidanud südame kõvaks tegema ja üleliigsed reisijad peatusesse maha jätma. Iseenesestki mõista valmistab selline asi mahajääjatele suurt meelehärmi ning paar kurtjat on seetõttu leidnud, et kui lähiajal midagi ette ei võeta, hakkavad inimesed tasuta ühistransporti sootuks vihkama.

Reede ennelõunal, täpsemalt kell 11.30 startis Tartu bussijaamast buss Kallaste poole. Viis minutit enne väljumist oli sellele sõidule minemas 23 reisijat, mis teisisõnu tähendas seda, et mõned vabad kohad olid veel siiski saadaval – Tartu- ja Jõgevamaa liinidel on kõige enam kasutusel 31-kohalised bussid.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles