Rahvamassid leinasid Washingtonis McCaini

Riin Aljas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded inimesed kogunesid Kapitooliumi rotundi senaator McCainile austust avaldama. FOTO: Ken Cedeno/Pool/Scanpix
Tuhanded inimesed kogunesid Kapitooliumi rotundi senaator McCainile austust avaldama. FOTO: Ken Cedeno/Pool/Scanpix Foto: POOL

Hommikusest vihmast ja pärastlõunast õhtuni kestvast kõrvetavast kuumusest hoolimata seisid tuhanded pealinlased ja kaugemalt tulnud ameeriklased reedel tunde, et USA Kapitooliumi rotundis eelmisel nädalal lahkunud senaator John McCainile viimset austust avaldada.

Vaikuses kõnnivad inimesed uhkes saalis ümber lipuga kaetud kirstu, et siis mälestamiseks seisatada. Kohale tulnute käes torkavad silma piiblid, luuleraamatud või märkmeid täis paberid, millelt senaatorile vaevukuuldavalt hüvastijättu loetakse. Näha on ka pisaraid, sageli just mundrit kandvate vanade meeste või vietnami päritolu ameeriklaste silmis.

Kogu tseremoonia on nii vaikne ja vaevutajutav, et kuigi saalist käib läbi tuhandeid inimesi, ei jõua nende arv kohale enne, kui mälestajad saalist väljudes taas järjekorda seatakse, et soovi korral McCaini perekonna mälestusraamatusse oma sõnum jätta. Igale matuselisele antakse ka senaatori foto tema perekonna tänusõnadega. Hiljem jalutavad paljud matuselised Kapitooliumi ette, et fotost koos majaga pilt saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles