Mart Meri läheb Kreitzbergi asendusliikmena riigikokku

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meri.
Mart Meri. Foto: Sille Annuk

Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Mart Meri otsustas minna Peeter Kreitzbergi asendusliikmena riigikokku.

Praegu Eesti Instituuti juhtiv Meri kinnitas, et on riigikogus tööle asumise otsuse teinud ning annab teisipäeva hommikul ametivande. Meri ütles, et hakkab riigikogus tegelema kultuuri- ja haridusvaldkonnaga.

«Seda siis sümbioosis, niipalju kui see riigikogu töös võimalik on,» ütles Meri. «Me peaksime üldse Eesti valdkondlikke poliitikaid natuke laiemalt vaatama ja sisuliselt ju kultuuri- ja hariduspoliitika on väga lähedased. See ühisosa või sünteesiv osa peaks olema suurem, kui ta meil tänapäeval on.»

Meri avaldas lootust, et ta saab tööd teha kultuurikomisjonis.

Küsimusele, kas Meri jõuab oma tegemistega Eesti Instituudis teisipäevaks otsad kokku tõmmata või tegeleb sellega edasi, vastas Meri, et elu peast välja ei viska. «Eks ikkagi tuleb tegeleda,» sõnas ta.

Meri on lõpetanud 1977. aastal Tallinna 2. Keskkooli ning 1982. aastal Tartu Riikliku Ülikooli eesti filoloogia erialal.

1996–2006 oli ta ajakirja Keel ja Kirjandus peatoimetaja. 1999. aastal astus ta Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja oli riigikogu liige 1999–2003 ning aastast 2006. Alates 1. septembrist 2007 on ta Eesti Instituudi tegevjuht.

2011. aasta riigikogu valimistel sai ta 1833 häält, kuid valituks ei osutunud. Seoses riigikogu liikme Peeter Kreitzbergi surmaga pääseb Meri nüüd riigikokku tema asendusliikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles