Magnus Kirdi vägev seeria jätkus Berliinis

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt tegi Pärnus stabiilse viskeseeria.
Magnus Kirt tegi Pärnus stabiilse viskeseeria. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hooaeg on lõpukorral, kuid odaviskaja Magnus Kirt ei kavatsegi valitud teelt lahkuda. Eesti parim kergejõustiklane sai eile Berliinis IAAF World Challenge sarja võistlusel neljanda koha. Tulemus 83.79 tagas, et Kirt on eranditult kõigil tänavustel võistlustel ületanud 83 meetri piiri.

Kui kolme nädala eest sealsamas Berliini olümpiastaadionil karjääri esimest tiitlivõistluste medalit – EM-pronksi – võites tunnistas Kirt kahe, siis eile kolme sakslase paremust. Mõlemal jõuproovil tegi rivaalidel selja prügiseks Thomas Röhler, viimati tulemusega 86.50. Samuti mahtus taas Kirdi ette Andreas Hoffmann, kes EMil oli teine ja eile kolmas. Uue sakslasena suutis Eesti esinumbrit edestada Julian Weber (85.54).

Kolm Kirdi odakaart kandusid 83 meetrist kaugemale, kuid stabiilsuse kõrvale eriti säravat purakat ta seekord meisterdada ei suutnud. Parima tulemuse sai Kirt kirja neljandal katsel.

Samasuguse peo panid koduõuel püsti Saksamaa kettaheitjad. Siin tagasid peoperemeestele kolmikvõidu Christoph ja Robert Harting ning Martin Wierig. EMil lõppvõistluse ukse taha jäänud Christoph Harting (65.67) edestas vanemat venda 72 sentimeetriga.

Kuid võõrustajatele omas kettaheide odaviskest suuremat tähendust, sest Robert Harting lõpetas tolle võistlusega särava karjääri. 33-aastase Hartingu auhinnakollektsiooni jäid Londoni olümpiakuld, kolm MM- ja kaks EM-tiitlit.

Gerd Kanter oli 62.37 pikkuse kettakaarega viies – ehk sai täpselt sama koha kui EMil. Eile kiilus end tema ja sakslaste trio vahele poolakas Robert Urbanek. Seljataha jäi kuulsam poolakas Piotr Malachowski.

Hartingu kombel areenilt lahkuvale Kanterile oli see viimane võistlus välismaal. Tema kodune lahkumisetendus toimub 13. septembril Kadrioru staadionil. Kohale tuleb ka Harting, kuid aukülalisena ja ringi ei asu.

Berliini võistlus

Meeste odavise: 1. Thomas Röhler 86.50, 2. Julian Weber 85.54, 3. Andreas Hoffmann (kõik Saksamaa) 85.09, 4. Magnus Kirt 83.79.

Meeste kettaheide: 1. Christoph Harting 65.67, 2. Robert Harting 64.95, 3. Martin Wierig (kõik Saksamaa) 63.67, 4. Robert Urbanek (Poola) 63.20, 5. Gerd Kanter 62.37.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles