Restaureeritav loss sai uue juhataja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste loss
Sangaste loss Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa üheks ehteks olevas Sangaste lossis restaureeritakse tuleva aasta maini hotellitube, mis peaks aitama hoonesse rohkem külalisi tuua. Sellesse usub paar nädalat lossi juhatanud Rein Org, kes töötanud varem ka Sangaste vallavanemana.

Endine juhataja Lea Vutt, kes oli Sangaste lossiga seotud seitse aastat, ütles, et tema lahkumisotsus tuli poolte kokkuleppel. «See tuli minu jaoks ootamatult, aga juhatuse liikme kohal pead sellega kogu aeg arvestama,» ütles ta. «Minu kompetents ehituse alal ei oleks juhtimist välja vedanud. Mina olen turismitöö tegija.»

Vallavanem Kaido Tamberg usub, et kui loss saab uue näo, tõuseb käive vähemalt kaks korda. Vuti lahkumine oli tema sõnul aga ette teada, sest lossi endine rentnik Lossihaldus OÜ, kes oli Vuti ametisse nimetanud, ei saanud majandussurutises hoone majandamisega enam hakkama. Seepärast valiti järgmiseks rentnikuks T.P. Ehitus. Uue juhatuse määras ühehäälselt SA Sangaste Loss nõukogu, kus kaks liiget vallast ja üks OÜst Lossihaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles