ERR: Võrumaale kavandatakse mahepiirkonda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mahedalt valmistatud sõir. Foto on illustratiivne.
Pildil mahedalt valmistatud sõir. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kagu-Eesti põllumajandustootjad arutasid täna piirkonna mahedaks muutmist, et hoida kohalikku loodust ning luua kunstlikest väetistest puhta toote näol põllumeestele konkurentsieelis.

Kagu-Eesti jaoks võib mahetootmine olla heaks võimaluseks konkureerida soodsamate põllumajanduspiirkondadega, vahendab ERR Uudised.

Nagu näitavad Jõgeva Sordiarenduse Instituudi katsed, võib soodsate oludega mahetootmises kaera saagikus olla isegi intensiivpõllumajanduse omast kõrgem, samas on mahe tootmisviis aga keskkonnasäästlikum.

Kindlasti teevad talunikku rõõmsamaks suuremad otsetoetused, kuid lisaks sellele hindavad mahetootmise kasuks otsustanud põllumehed ka mürkide vältimisega paranevat keskkonda.

«Kõige suurem argument on see, et ma ise elan selles keskkonnas, kus ma seda põllumajandustootmist arendan – kindlasti ei tahaks ma elada sellises keskkonnas, kus mürgitatakse hirmsasti ja väetatakse,» rääkis Lõuna Piim OÜ tegevjuht Meelis Mõttus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles