Pakosta: riik võiks raamatukogude töötajaid usaldada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Riigikogu kultuurikomisjoni liige Liisa Pakosta (IRL) leiab, et kultuuriministeerium võiks usaldada raamatukogutöötajate valikut kogude koostamisel, sest riiklikult on võimatu hinnata, kas mõni teos on väärt lugemine või mitte.

Pakosta ütles ERRi uudisteportaalile antud intervjuus, et kirjandust ei ole võimalik nii selgelt väärt- ja ajaviitekirjanduseks lahterdada ning tema hinnangul on ainult lugeja see, kes on pädev ja suuteline hindama seda, kas mõni teos on parajasti lugemist väärt või mitte.

Samuti peaks Pakosta arvates raamatukogudele «õige kirjanduse» nimekirja koostav ametnik läbi viima kaalutlusotsuse haldusmenetluse protseduurina, kus kõik kaalutluse alused on koos põhjendusega kirjalikult fikseeritud.

Pakosta arvates võiks selleks, et Eesti inimesed oleks vaimselt ja sotsiaalselt terved, täiesti rahulikult usaldada edaspidigi raamatukogude töötajaid kirjanduse valikul.

«Olen käinud üle Eesti väga paljudes raamatukogudes, sel nädalal näiteks võrratus Kohila raamatukogus, ning võin täie kindlusega tunnustavalt öelda, et raamatukoguhoidjad käituvad tasakaalukalt ja vägagi vastutustundlikult oma ostuotsuste tegemisel, valides nii inimeste heaolu kui ka vaimset rikkust toetavaid teoseid,» sõnas riigikogulane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles