Uurimise all olev endine Narva keskerakondlane esitas opositsiooni esindaja kohta kuriteoteate

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsus.
Narva linnavalitsus. Foto: Priit Simson

Kui augusti alguses sai teatavaks, et mitmete Narva linnavolikogu koalitsioonisaadikute tegevuse uurimiseks käivitus korruptsioonikahtluse tõttu kriminaalmentlus, siis nüüd on prokuratuur alustanud kriminaalmenetlust ka Narva linnavolikogus opositsiooni kuuluva Ants Kutti tegevuse uurimiseks.

Kutti kohta tegi kuriteoteate Narvas võimul oleva fraktsiooni Meie Kodu Narva juht Aleksei Voronov, kes on ka ise kriminaaluurimise all. Voronov tõi esile, et olles üheaegselt Narva volikogu liige ja SA Narva Muuseumi nõukogu liige, on Kutti kolmel korral hääletanud volikogu istungitel Narva muuseumile raha eraldamise poolt 9,5 miljoni euro ulatuses.

Lähtuvalt Narva linnavolikogu töökorrale ei oleks Kutti uue fraktsiooni kinnitusel tohtinud osa võtta sellise üksikakti arutamisest ja otsustamisest, mille suhtes tal on huvide konflikt, ja ta oleks pidanud ennast sellest taandama, leidis Voronov. Ta palus prokuratuurile saadetud kuriteoteates kontrollida, kas Ants Kutti tegevuses on olemas kuriteotunnused. Ühtlasi pööras Aleksei Voronov tähelepanu sellele, et nimetatud kuriteoteates esinevad faktid on üks ühele sarnased Narva endistele keskerakondlaste esitatud kahtlustustega ja kui Ants Kutti suhtes ei alustata menetlust, siis on tegemist poliitiliselt kallutatud politseitegevusega. 

Viru ringkonnaprokuratuur kinnitas BNSile, et asjaolude kontrollimiseks on Aleksei Voronovi avalduse põhjal kriminaalasi alustatud, kuid seni kellelegi kahtlustust esitatud ei ole.

8. augustil avalikustati, et kaitsepolitseiamet kahtlustab Narva linnavolikogu liikmeid korruptsioonis. Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi.

Kahtlustuse said näiteks volikogu toonane keskfraktsiooni esimees ja AS Narva Vesi juht Aleksei Voronov ning Narva linnavolikogu esimehe asetäitja ning Narva noortekeskuse direktori asetäitja Larissa Olenina. Lisaks fraktsiooni liikmed Ilja Fjodorov, Sergei Lvov, Aleksei Mägi, Tatjana Stolfat, Jelena Pahhomova ja Jelizaveta Tšertova.

Pärast seda, kui keskerakonna juhatus oli teatanud, et kahtlustuse saanud linnavolikogu liikmed peavad ametist lahkuma, astus erakonnakonnast välja 13 linnavolikogu keskfraktsiooni liiget. Viimastel andmetel on poole kuuga erakonnast lahkunud 58 Narva keskerakondlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles