Eesti esimene küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindajana alustas tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Tiirmaa-Klaar
Heli Tiirmaa-Klaar Foto: Välisministeerium

Täna alustas välisministeeriumis tööd esimene küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.

Heli Tiirmaa-Klaari sõnul on jätkuvaks globaalseks väljakutseks käitumisreeglite kehtestamine küberruumis. «Oluline on jätkata Eestis juba alustatud tööd küberruumis kehtiva rahvusvahelise õiguse analüüsi osas, samuti kaasuda rahvusvahelistesse protsessidesse kübernormide ja usaldusmeetmete arendamisel küberruumis. Lisaks on plaanis jätkata Eesti aktiivset osalust käimasolevates ELi ja NATO küberalgatustes ning arendada kahepoolset küberjulgeoleku alast koostööd Eestile oluliste liitlastega,» sõnas ta.

Esindaja peamisteks ülesanneteks on küberjulgeolekut puudutava Eesti välispoliitika kujundamine, selle koordineeritud elluviimise tagamine ja Eesti seisukohtade esitamine välispoliitiliste platformide raames ja rahvusvahelisele koostööle kaasaaitamine küberjulgeoleku valdkonnas.

«Küberturvalisus on olnud meie riiklik prioriteet juba aastaid ning küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatilise esindaja määramine on üks loomulik samm selle valdkonna tegevuste arendamisel,» sõnas välisminister Sven Mikser. «Digitaalse riigina on Eesti jaoks oluline, et rahvusvaheline koostöö küberturvalisuse valdkonnas muutuks veelgi tõhusamaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles