Põhirõhk pannakse liiklusohutusele

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus lubab jätkata nii teede ehitamist, nende remontimist kui tolmuvabaks muutmist.
Valitsus lubab jätkata nii teede ehitamist, nende remontimist kui tolmuvabaks muutmist. Foto: Ants Liigus

Majandus- ja taristuminister (Keskerakond) lubab, et teedehoiuks antakse raha senisest enamgi.

Pärnu Postimehe juhtkiri (30.08) jättis mulje, justkui valitsus teeks teehoiukavva muudatusi, halvates Eesti teede olukorra igaveseks. Reaalsuses jääb teede tervis korda, kuid lähiaastatel pannakse põhirõhku liiklusohutuse suurendamisse.

Esmalt paar täpsustust. Kui varem tehti teehoiukava pika, seitsmeaastase perspektiiviga, on see nüüd niisama pikk kui eelarvestrateegia ja täieneb igal aastal uue, neljanda aasta võrra. Uude kavva saime lisada selle koalitsiooni otsustatud strateegilised objektid ja lisaraha kruusateede mustkatte alla viimiseks, kuid pärast valimisi tehtavad poliitilised kokkulepped, milliseid teid lähiaastatel hooldada, remontida ja ehitada, lähevad juba dokumenti 2019–2023. Aastal 2020 on võimalik teehoiukava täiendada eurorahaga, sest siis on selge uus Euroopa Liidu eelarveperiood, mis kindlasti toob lisaraha Eesti teedevõrgu arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles