„Olukorrast ajakirjanduses“ hinnangul kogusid noortekambad meediakäsitluse tõttu kuulsust

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna liige Rein Lang.
Reformierakonna liige Rein Lang. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas mõne nädala eest lahvatanud vägivaldsete noortekampade meediakäsitluse kaudu said populaarsust juurde just need kambad ning nende liidrid, leidsid raadio Kuku saate «Olukorrast ajakirjanduses» analüütikud Rein Lang ja Väino Koorberg.

«Meediakäsitlusest said kõige rohkem kuulsust noortekambad ja nende juhid, sest peaministrit kohale tantsitada pole igaühele jõukohane. Poliitikud peaksid tegelema üldiste asjadega, mitte ajama müüri pealt magavat meest minema,» sõnas Koorberg. Reformierakonda kuuluv Lang kritiseeris samuti poliitikute ja meedia ülereageerimist ja küsis, et «kes järgmisena saab hakkama mõne pätitembuga, mida peaminister isiklikult koos pojaga vaatama tuleb?».

Langi sõnul oli kollase meedia huvi vägivaldsete noortekampade vastu loogiline, kuna meedia suudab ette ennustada «tõmbetuuli valitsuses, mis just ei hiilga süvitsi minevate teemakäsitlustega».

«Kelle järgi inforuumis tants käib – kas poliitikud käituvad meedia tahtmist mööda või käitub meedia nii, nagu nutikamad poliitikud on ette näinud? Meedia seisab alati enda huvide eest. Ja kui ta näeb teemat, millest küünte ja hammastega kinni hakata, siis on selle teema üleskruttimine ükskõik milliste meetoditega kollase meedia seisukohast äärmiselt loogiline,» rääkis Lang. Ta lisas, et mõne kuu pärast avastavad poliitikud ja teemat kajastanud meedia, et probleem ei ole lahenenud vaid isegi süvenenud.

Rein Lang on pikaajaline poliitik ja konsultant ning Väino Koorberg ajakirjanik, nende iga-esmaspäevane saade „Olukorrast ajakirjanduses“ tegeleb meediakriitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles