Galerii: sajandi teatrisari jõudis lõpule ja algas festival Draama

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise väikese maja ovaalsaali kogunes Eesti teatrite juhte ja teisi esindajaid, aga ka teatrikriitikuid Eestist, Lätis, Leedust ja mujaltki – mõned lihtsad teatrihuvilised peale nende –, et osa saada mitmest tänasest teatrisündmusest ühekorraga.

Margus Kasterpalu, Aivar Mäe ja Jaanus Rohumaa rääkisid Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhusest teatrisarjast «Sajandi lugu», mille iga lavastus valmis kahe teatri koostöös ja mille uute lavastuste lisandumine on jõudnud lõpule. Aivar Mäe andmeil on sarja lavastusi vaadanud praeguseks juba 20 000 inimest. Jaanus Rohumaa andis teatrite esindajaile üle «Sajandi loo» tänukirjad.

Ivar Põllu avas festivali Draama, mille programmist poole ehk 13 lavastust annab sari «Sajandi lugu». Ja sealsamas ovaalsaalis avas Kirsten Simmo põhiliselt välismaistele teatritegelastel suunatud Balti Teatri Foorumi.

Ja see ei olnud veel kõik. Piduliku koosviibimise lõpetuseks avati kaks näitust: Vanemuise väikese maja esimesel korrusel on väljapaneku keskmes teatrite tehnilised töötajad, teisel korrusel on aga Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide visuaaltehnoloogia tudengite näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles