Trump ründas taas oma justiitsministrit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsminister Jeff Sessions.
USA justiitsminister Jeff Sessions. Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP/Scanpix

USA justiitsministeeriumi otsus esitada süüdistused kahele vabariiklasest kongresmenile ohustab Vabariikliku Partei võiduvõimalusi eelseisvatel kongressivalimistel, ütles president Donald Trump.

Trump ründas Twitteris taas justiitsministrit Jeff Sessionsit ning vihjas, et justiitsministeerium peaks kaaluma oma otsuste poliitilisi tagajärgi.

President tõi esile, et Obama ajastu uurimised jõudsid süüdistuseni just enne kongressi valimisi ning et nüüd on küsimärgi all kaks lihtsat võitu. «Hea töö, Jeff,» lisas ta.

Trump on korduvalt öelnud, et tema peab justiitsministeeriumit asutuseks, mis peaks järgima tema isiklikku tahtmist, mitte tegutsema korrakaitseametina.

Augustis said eraldi süüdistused Californiat esindav kongresmen Duncan Hunter ja New Yorki esindav kongresmen Chris Collins. Hunterit süüdistatakse muu hulgas valimiskampaania raha kasutamises erakulutusteks ning Collinsit siseteabe alusel kauplemises.

Kongressi valimised toimuvad novembris, peamiselt 6. novembril. Siis valivad ameeriklased kõik esindajatekoja 435 liiget ning sajaliikmelisse senatisse 35 uut senaatorit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles