Moskva tahab Zahhartšenko surma suhtes rahvusvahelist juurdlust (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zahhartšenko
Aleksandr Zahhartšenko Foto: MAXIM ZMEYEV / REUTERS/Scanpix

Venemaa teeb Ukraina kontaktrühma järgmisel kohtumisel ettepaneku rahvusvahelise juurdluse alustamiseks Donetski separatistide liidri Aleksandr Zahhartšenko tapmise suhtes, ütles Vene eriesindaja kontaktrühmas Boriss Grõzlov.

«Me tõstatame rahvusvahelise juurdluse alustamise Donetski rahvavabariigi (DPR) juhi Aleksandr Zahhartšenko mõrva suhtes homsel kontaktrühma kohtumisel,» sõnas Grõzlov. Tema sõnul peaks juurdlus olema võimalikult avatud ja erapooletu ning hõlmama kõiki Minski protsessi osapooli.

Valgevene pealinnas Minskis koos käivasse kontaktrühma kuuluvad Venemaa, Ukraina ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajad.

Kohvik isehakanud Donetski rahvavabariigis, kus Aleksandr Zahhartšenko hukkus. 
Kohvik isehakanud Donetski rahvavabariigis, kus Aleksandr Zahhartšenko hukkus. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO / REUTERS

Zahhartšenko hukkus reedel isehakanud Donetski rahvavabariigis kohvikus Separ kõmatanud plahvatuses. Separatistid ja Venemaa on süüdistanud tapmises Kiievit, kuid Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) direktor Vassõl Hrõtsak ütles laupäeval, et mõrva põhjustas ärikonflikt või separatistide omavaheline arveteklaarimine. Ta vihjas ka Venemaa võimalikule seotusele tapmisega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles