Teletorni restoran

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: OÜ Teletorni Kohvik

Teletornis on alates 2017 aasta lõpust avatud täiesti uues kuues peresõbralik, kaasaegset Eesti kööki ja hooajalisi maitseid pakkuv restoran, millel ka väike kohvikuosa neile, kel pikemaks peatuseks parasjagu aega ei ole.

Sisekujunduse autor on noor sisearhitekt Lennart Lind,  kes on inspiratsiooni leidnud 80-ndatest aastatest, kui Teletorn ehitati. Akendest avanev vaade on kindlasti elamus omaette ja väärt nautimist iga ilmaga. Restoraniskäigule annab põnevust juurde samal korrusel asuv avatud vaateplatvorm, kus saab sööki oodates imelist vaadet nautida.

Menüüs peegelduvad Eesti köögi pikad traditsioonid aga ka kaasaegsed gastronoomia trendid. Kohalikule inimesele on toitudes kindlasti rõõmsaid taaskohtumisi, väliskülalisele aga põnevat avastamist, kui rikkalik, värviline ja üllatav on ühe pisikese põhjamaa riigi köök. Joogikaartki on tulvil Eestimaiseid üllatajaid. Menüü kõrvale soovitatakse klassikaliste jookide kõrval alati ka just Eesti alternatiivi, mis võib olla vägagi huvitav ja teistmoodi valik. Kuna restoranis käib väga palju just väliskülalisi, siis ongi võetud missiooniks tutvustada kohalikku kööki ja tootjaid.

Peakokk Mihkel Kalbuse tähtsaim reegel ja põhimõte menüü ning uute roogade loomisel on lihtne –  kõik peab olema maitsev. Iga element taldrikul peab olema arusaadava maitsega, kõigi taldrikul olevate komponentide vahel peab olema sobivus ja kõik need erinevad maitsed peavad üksteist täiendama. Maitse arvelt ei tehta ühtegi mööndust. Kohalik kvaliteetne tooraine, eestlastele tuttavad ja omased maitsed ning läbi ajaloo erinevate ajastutruude toitude kaasajastamine on peakoka suurimateks inspiratsiooniallikateks juba viimased 10 aastat. Enne Teletorni suundumist on Mihkel Kalbus juhtinud restoran Farmi ja kohvik Rukise köögi poolt, osalenud Eesti suurima restorani Rae Meierei menüü loomisel ning sinna juurde kuuluva juustutehase sissetöötamisel. Peakoka üheks suureks hobiks on kokteilid, sügismenüüs saab seda juba ka oma silmaga näha, mida suve jooksul kokku keedetud siirupitest ja droogidest välja võluma hakatakse.

Foto: OÜ Teletorni Kohvik

Restoran on peresõbralik, kuid see ei väljendu sugugi lastetoa ja mänguasjade olemasolus. Laps peab saama samamoodi toreda elamuse toidust ja teenindusest, tema soovidega ja vahel ka erisoovidega tuleb arvestada. Perel on Teletorni restoranis tegelikult hoopis laiem tähendus -  restorani peavad kaks õde, kellel kummalgi omal kolm last ja igapäevatöösse on kaasatud kogu see suur perekond –tegemist on igas mõttes pererestoraniga. 

Kuni külmade tulekuni on teletorni restoran avanud väikese saatkonna ka maapinnal. Otse torni jalamil asuvas KUPPEL lounges saab korraldada eriüritusi kuni 100le inimesele, kolmapäeviti toimuvad KUPLIS WINE WEDNESDAY sarjas mõnusad veiniõhtud koos hea muusikaga:

05.09 Ingel ja Frank

12.09 Angelika Mikk ja Helin Mari Arder

19.09 Tõun ja Jaanus Nõgisto

26.09 Naised Köögis

http://www.teletornirestoran.ee/

Foto: OÜ Teletorni Kohvik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles