TV3: kasside ja koerte müük Zooplanetis tekitab pahameelt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiami kassi pojad. Foto on illustratiivne.
Siiami kassi pojad. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Loomakaitse Selts kutsub üles boikoteerima Zooplaneti kauplusi, kuna nad pole rahul sellega, et poes müüakse ka kassipoegi ja koerakutsikaid.

Tingimused tekitavad loomakaitsjate arvates loomadele nii vaimseid kui füüsilisi kannatusi, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Zooplaneti juhtkond keeldus kategooriliselt süüdistustelaviini kommenteerimast ja kinnitas, et kõik on korras, kuid uudistesaadet oma kauplustesse filmima siiski ei lubanud.

Eesti Loomakaitse Seltsi jurist Helen Roosimägi ütles, et sel aastal on seltsile laekunud üle 30 kaebuse – inimesed pole kindlad, kas täidetud on kõik õigusaktides ette nähtud tingimused.

Lisaks on alust kahelda, kas müüdavad tõuloomad ikka on need, kellena neid esitletakse. Mustika keskuse Zooplanetist kaks tõukassi ostnud Galina rääkis uudistesaatele, et sai alles loomadega näitusele minnes teada, et tegu pole puhtatõuliste kassidega. Tagatipuks jäid kassid veel haigeks ning poeketi juhtkond ei reageerinud naise kurtmisele kuidagi.

Kuni 800 eurot maksvad kassid ja koerad on pärit Poolast, Leedust ja Valgevenest. Galina usub, et inimesed ostavad neid, kuna loomadest hakkab hale ja see ongi Zooplaneti müüginipp.

«Kutsume inimesi üles mitte ostma taolistest poodidest, kus loomade heaolutingimused pole tagatud sel määral, et loomadel oleks seal hea olla,» ütles ELSi jurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles