Erki Pehk: kampaania «Erinevus rikastab» võiks aidata enamuse poolt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välimeediakampaania «Erinevus rikastab» plakat.
Välimeediakampaania «Erinevus rikastab» plakat. Foto: Kampaania «Erinevus rikastab»

Kampaania «Erinevus rikastab» üks osaleja dirigent Erki Pehk ei usu, et kampaania päevapealt Eesti ühiskonna arvamust homoseksuaalsusest muudab, kuid loodab, et just enamuse esindajad saavad tolerantsuseks julgust juurde.

Erki Pehk rääkis ETV saates «Ringvaade», et üldiselt on ta niisugustele kampaaniatele olnud vastu, kuid seekord leidis ta, et tema arvamus inimesena võiks tulla kasuks, vahendas ERR Uudised.

Samas ei usu ta, et see kampaania meeletult Eestis maailmavaadet muudab või et inimesed muutuvad homsest väga tolerantseteks.

«Ma mõtlen, et keegi võiks saada siit julgust, ja ma ei arvagi, et see julguse saaja peaks olema just vähemuste või erinevate inimeste poole peal, oleks tore, kui see kampaania aitaks just enamuse poolt ehk peavoolus elavaid, kelle elu on lihtne ja normidekohane ning kes ei taha näha erinevate inimeste probleeme, olgu ta venelane, pruunlane või paks inimene,» selgitas Pehk.

Tema hinnangul tekitab hirm paljudes inimestes eelarvamusi homo- või biseksuaalsete inimeste suhtes, sest vähestel on kokkupuude teistsuguse seksuaalse orientatsiooniga inimestega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles