Finnair saab uue Nordea taustaga tegevjuhi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Topi Manner
Topi Manner Foto: Finnair

Finnairi tegevjuhiks saab järgmisest aastast Topi Manner. 44-aastane Manner on pikaaegselt töötanud juhtivpositsioonidel Põhjamaade suurimas pangas Nordeas ning on 2016. aastast Nordea Grou'i tegevjuhatuse liige ja privaatpanganduse juht.

Finnairi praegune tegevjuht Pekka Vauramo lahkub ettevõttest ja võtab üle börsifirma Metso Group juhtimise. Finnairi tegevjuhi kohusetäitjaks on 4. septembrist 31. detsembrini ettevõtte senine finantsjuht Pekka Vähähyyppä.

„Topi Manneril on laialdane kogemus ärivaldkonnas nii era- kui korporatiivklientidega ja ta on mänginud olulist rolli oma panga digiarengus ning klienditeeninduse arendamises,” ütles Finnairi juhatuse esimees Jouko Karvinen.

„Usume, et Topi inimkeskne juhtimisstiil sobib suurepäraselt teenindusettevõttele nagu Finnair, mille loovadki inimesed - nii töötajad kui kliendid. Finnair on viimastel aastatel kiiresti arenenud ja kavatseme jätkata nii kliendikogemuse parandamise kui muutustega.“

„Finnair on ikooniline, uuendusmeelne, riiklikult oluline Soome ettevõte. Finnairi meeskond on viimastel aastatel teinud suurepärast tööd,“ lausus Topi Manner.

„Võin uhkust tunda selle üle, et mind on valitud Finnairi asjatundliku meeskonna liikmeks, ehitades ühiselt koos teiste Finnairi töötajatega ettevõtte tulevikku ning arendades lennu- ja reisielamusi. Tean, et Finnairi töötajad on pühendunud, mis annab tugeva põhja Finnairi strateegia juurutamisega jätkamiseks.“

Finnair lendab Aasia, Euroopa ja Põhja-Ameerika vahel, tuues igal aastal ligi 12 miljonit reisijat enam kui 100 sihtkohta Euroopas. Lennufirma on esimene Euroopas, mille lennuparki kuulub uus A350 XWB lennuk.

Finnairil on ainsa Põhjamaade lennufirmana Skytraxi 4-tärni hinnang. Lisaks on lennufirma üheksal järjestikusel aastal võitnud parima Põhja-Euroopa lennufirma tiitli. Finnair kuulub maailma juhtivate lennufirmade liitu Oneworld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles