Ansip kutsus Singapuri investoreid Eestisse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip tutvustas koos esindusliku äridelegatsiooniga Singapuris Eesti ettevõtlustingimusi ja kutsus kohtumistel ettevõtjaid enam kasutama Eesti soodsaid investeerimisvõimalusi.

«Eesti ja Singapur on tuntud soodsa ettevõtluskeskkonna ja kõrgete kohtadega majandusvabaduse edetabelites ning isiklikud kontaktid valitsusjuhtide vahel loovad kindlustunde ettevõtete koostöö arengule ning investeeringutele,» ütles peaminister Ansip lisades, et näiteid ei ole vaja kaugelt otsida.

«Eesti aukonsul Singapuris on Singapuri kapitalil põhineva tööstuskontserni Tolaram Grupi juht Sonny Aswani, kes on Eestisse investeerinud üle miljardi krooni ning ta on meie ärikeskkonnaga väga rahul,» ütles peaminister kohtumisel oma Singapuri kolleegiga.

Tolaram Grupp on alates 1995. aastast Eestisse investeerinud 71 miljonit eurot ning plaanib järgmise viie aastaga kokku Eestisse investeerida 123 miljonit eurot. Äriregistri andmetel tegutseb selle aasta märtsi seisuga Eestis kaheksa Singapuri osalusega ettevõtet, nende seas näiteks Horizon Tselluloosi ja Paberi AS, Horizon Tissue, Phoenix Land AS, Swisshotel Estonia, Status Club ja GuardTime AS.

Peaministrit saatev logistikaklastri delegatsioon demonstreeris ärifoorumil, millele registreerus 175 potensiaalset investorit Singapurist, Eesti soodsat asendit ja korralikult väljaarendatud taristut kaupade transportimisel.

Vietnamis peaministriga kaasas olnud äridelegatsiooniga liitusid Singapuris mitmed Eesti logistikafirmad, teiste seas on delegatsioonis näiteks Eesti Raudtee, Tallinna Sadam, Esteve ja AS EVR Cargo. Kokku on peaministrit saatvas äridelegatsioonis neljateistkümne ettevõtte esindajad, lisaks Eesti Logistikaklasteri ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni, Eesti Arengufondi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad, kes otsivad kontakte Singapuri ettevõtjatega.

Kuna Singapuri peaminister osales külalisena hiljutisel G20 kohtumisel, tundis ta huvi olukorra vastu eurotsoonis. Singapuri valitsusjuht oli euroalal toimuva pärast mures, kuna see mõjutab ka nende majandusnäitajaid. Peaminister Ansip selgitas oma kolleegile Euroopa Liidu Ülemkogul ning euroala tippkohtumisel kokkulepitud stabiilsusmehhanisme.

Ansip rõhutas, et abi on võlakriisis olevatele riikidele rangelt tingimuslik ning aidata saab vaid neid, kes ise tahavad end aidata. «Lahendused võlakriisist väljumiseks ei sünni tippkohtumistel, lahendused peavad sündima probleemsetes riikides endis, et nende majandus muutuks taas konkurentsivõimeliseks,» ütles Ansip lisades, et keegi teine seda tööd nende eest ära teha ei saa.

Kohtumisel räägiti ka mõlemas riigis toimivatest e-lahendustest ja võimalikust koostööst selles vallas. Singapuri peaministrile avaldasid muljet Eesti e-valimiste ja e-parkimise süsteem ning laialdaselt kasutuses olev ID-kaardi lahendus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles